Izrada i održavanje web stranica / Web shop – internet trgovina / Zagreb, Hrvatska
mobitel: 095. 902.77.60

SEO optimizacija

SEO optimizacija
Čin iznuđivanja što bolje pozicije web stranice na Googleovoj tražilici nazivamo SEO optimizacija. SEO optimizacijom želimo povećati broj posjeta visokom pozicijom stranice na Google tražilici

Proces optimizacije traje približno 100 dana ili onoliko koliko je potrebno Vašoj novoj web stranici da u optimalnom vremenu zauzme najvišu moguću poziciju na Googleovoj tražilici. Ne znači da će nova web stranica nakon 100 dana optimizacije zauzeti konačnu poziciju na tražilici, ona će naravno i nakon niza godina napredovati uz uvijet da se redovito ažurira odnosno nadopunjuje novim informacijama.

O ČEMU SE POSEBNO VODI BRIGA KOD SEO OPTIMIZACIJE
Mnogi klijenti žele da se njihova nova web stranica u kratkom vremenu pojavi na tražilici, međutim SEO optimizacija je kontrolirana od strane Googleovih algoritama pa ubrzano podizanje rejtinga nove web stranice na Google tražilici nije prihvatljivo. SEO optimizacija se mora provoditi prema pravilima.

Provođenje optimizacije

Seo Optimizacija za WordPress
1. Procjena SEO optimizacije

Prije samog početka SEO optimizacije obavlja se procjena Vaših web stranica. Procjena za SEO obavlja isključivo na stranicama izrađenim u  WordPress CMS sustavu, za Joomla i druge CMS sustave, procjena i SEO optimizacija se ne provodi.

2. Istraživanje konkurencije

Pomno proučavanje i analiza konkurentskih web stranica, posebno onih na koje nam ukaže klijent, svakako će nam olakšati proces sprovođenja optimizacije.

3. SEO pogreške

Pronalaženje SEO pogrešaka na stranicama ponekad zna biti vrlo dugotrajno a odnosi se na pregled statusa kodova, meta podataka, naslova, unutarnjih i vanjskih poveznica.

4. Organizacija strukture stranica i internih linkova

Osim kvalitetno odabranih naslova za svaku stranicu i uz pomno napisane tekstove, potrebno je pozabaviti se naslovima i podnaslovima.

5. SEO optimizacija na stranicama

Neizostavna akcija svake SEO optimizacije je zatvoriti listu unosa tekstualnih elemenata za SEO. Meta tagovi, opisi i ključne riječi su svakako elementi na koje se u potpunosti posvećujemo.

6. Praćenje rezultata uz optimizaciju

I tu nije priči kraj jer dolazi period za analizu ali i aktivnu optimizaciju kroz praćenje rezultata pretraživanja naših najvažnijih riječi s kojima se namjeravamo nadmetati s konkurentnim web stranicama na tražilicama.