Izrada i održavanje web stranica / Web shop – internet trgovina / Zagreb, Hrvatska
mobitel: 095. 902.77.60

SEO optimizacija za Google

Svatko od nas ima tajnu kako u WordPressu najbolje optimizirati web stranicu no uvijek si iznova postavljamo ista pitanja .. Postoji li način kako to najbolje učiniti? Postoji li super trik koji tek moram otkriti? Što to drugi čine kada su prvi na tražilici? Postoji li šansa da budem i ja na prvoj stranici tražilice? Kako izgleda idealna SEO optimizacija? Pitanja puno, odgovora beskrajno mnogo i svatko zna ponešto!


Što je potrebno za SEO optimizaciju WordPress web stranice?

SEO za Google

Za uspješnu SEO optimizaciju potrebno je sagledati nekoliko faktora kako bi se što preciznije optimizirala web stranica. Borba za poziciju web stranice na Googleovoj tražilici nije laka. Proces je opsežan, zahtijeva stručan, pedantan i predan rad koji može trajati i do nekoliko mjeseci.

SEO optimizacijom želimo povećati broj posjeta visokom pozicijm stranice na Google tražilici (VIŠA POZICIJA = VEĆI BROJ POSJETA = VEĆA ZARADA). Strategija svake SEO optimizacije temelji se na ključnim rijčima (keywords)  primjerenim sadržaju pojedine stranice.


Besplatna profesionalna SEO optimizacija za Web Shop ili Web BIZNIS WordPress stranicu

Proces optimizacije traje približno 100 dana ili onoliko koliko je potrebno Vašoj novoj web stranici da u optimalnom vremenu zauzme najvišu moguću poziciju na Googleovoj tražilici. Ne znači da će nova web stranica nakon 100 dana optimizacije zauzeti konačnu poziciju na tražilici, ona će naravno i nakon niza godina napredovati uz uvijet da se redovito ažurira odnosno nadopunjuje novim informacijama.

SEO optimizacija za Google

Na što treba obratiti pozornost kod SEO optimizacije

Mnogi klijenti žele da se njihova nova web stranica u kratkom vremenu pojavi na tražilici, međutim to je nemoguće.
SEO optimizacija je kontrolirana od strane googleovih algoritama te se mora provoditi prema pravilima kako se ne bi našli na crnoj listi, zajedno s onima koji su mislili izigrati i prevariti Google.
Davno prije, kada je googleov algoritam bio još u počecima, webmasteri su se služili brojnim trikovima kako bi njihove web stranice imale najbolju poziciju na tražilici. Kako je googleov algoritam napredovao, danas bi bilo katastrofalno negirati pravila koja Google nalaže.
Dovoljno je spomenuti da je Gooogle razvio inteligenciju prepoznavanja fotografija koja unutar sebe (možda slučajno) imaj natpis za proizvod nekog brenda i prema tome fotografiji dodjeljuje plus ili minus bodove kod ocjenjivanja rejtinga cijelog sita. Ili još bolje, Googleov algoritam utvrđuje je li fotografija primjerena temi koju stranica obrađuje.

Jedno od najsnažnijih argumenata koje Google beskrajno poštuje i nagrađuje visokom pozicijom na tražilici je da Vaša stranica obiluje mnoštvom informacija jedinstvenog sadržaja kojeg vaš site tematski obrađuje te svježim i neobjavljenim fotografijama.