Izrada i održavanje web stranica / Web shop – internet trgovina / Zagreb, Hrvatska
mobitel: 095. 902.77.60
 • inStranica
 • 50 razloga zašto Vaša web stranica zaslužuje da bude kažnjena od strane Googlea

50 razloga zašto Vaša web stranica zaslužuje da bude kažnjena od strane Googlea

Googleova beskompromisnaj misija

Želi korisnicima omogućiti pristup točnim informacijama, jedinstvenom sadržaju i najboljim piscima. Kontinuirano ugađa i poboljšava svoje algoritme, tako da najbolje od web dobiva izloženost koju zaslužuje.

Nažalost, postoji flipside: kazna. To je posljedica da Google ima problema s nečim na vašoj web-lokaciji. Ponekad je kazna dobro zaslužena, ali čak i ako znate da ste u krivu, vjerojatno želite nešto poduzeti u vezi toga.

Što je Google kazna?

Google je promijenio svoje algoritme rangiranja od prosinca 2000. Tada je objavio produžetak alatne trake. U to vrijeme, ažuriranje alatne trake predstavljalo je promjenu u moru koja bi stvorila industriju SEO kao što znamo. Zapravo, bio je to prvi put da je PageRank objavljen u smislenom ili upotrebljivom obliku.

Tijekom sljedećeg desetljeća i malo, Google je nastavio poboljšavati kvalitetu svojih rezultata pretraživanja. S vremenom počinje uklanjati sadržaj lošeg kvaliteta i podići dobre stvari na vrh SERP-ova. Tamo su kazne – dođite.

Ažuriranje Penguina izdano je 2012. godine. Više od jedne osobe u 10 rezultata pretraživanja preko noći, uklonilo je neke web-lokacije iz pretraživanja u cijelosti, gurnulo je sadržaj slabije kvalitete na karti i prisilni optimizatori razmišljaju mnogo više o svojoj strategiji sadržaja. Od tada, SEO profesionalci su vrlo prilagođeni Googleovim planovima, bojeći se sljedećeg ažuriranja u slučaju da se dovodi do kazne za web mjesto na kojemu rade.

Prepoznavanje kazne

Kazne mogu biti automatske ili ručne. S ručnim kaznama vjerojatno će vam se reći, ali možda nećete uvijek znati da ste ciljani ako je uzrok algoritamski. Te kazne mogu iznenaditi čak i najiskusnijih SEO stručnjaka.

Za algoritamske kazne, ovdje su neke sigurne vatre tragove.

 • Vaša web-lokacija više nije dobro rangirana za vašu robnu marku. To je mrtva priča. Čak i ako vaša web lokacija ne rangira više, trebala bi barem dobro raditi na toj ključnoj riječi.
 • Svaka stranica koju ste imali vratio se na drugu ili treću stranicu bez ikakvih akcija s vaše strane.
 • PageRank za vašu web lokaciju neobjašnjivo je pao s respektabilnih dviju ili tri na veliku mrtvu nulu (ili mrtve PR od jednog).
 • Cijela je web lokacija uklonjena iz Googleovih spremljenih rezultata pretraživanja preko noći.
 • Pokretanje pretraživanja web- lokacije: ključna riječ vašedomain.com – ne daje rezultate .
 • Vaš unos – kada ga na kraju pronađete na Googleu – odnosi se na stranicu na vašoj web stranici, a ne na početnoj stranici.

Ako vidite jedan ili više tih čimbenika, možete biti prilično sigurni da je kazna utjecao na vašu web-lokaciju.

Zašto je Google prekršio moju web stranicu?

Google kontinuirano prilagođava i revidira način na koji indeksira sadržaj.

Iako objavljuje tragove o ažuriranjima algoritma, rijetko se čisti o svim razlozima promjena. Učvršćivanje stvari može biti teško.

Da biste se prekinuli na pravom putu, ovdje je dio koji ste čekali: 50 uobičajenih razloga zbog kojih je Google problem s vašom web lokacijom. Iako ne kažemo da znamo određene razloge kazne, znamo da ti čimbenici sve pridonose.

 1. Kupnja veza. Neki se zaklinju da se to ne dogodi, ali stvarni dokazi su pomiješani. Kupovne veze svakako bi se moglo smatrati pokušajem manipulacije PageRankom, a tu se nalaze i kontroverze. Ako ste kupili loše veze (i puno njih), vaša bi se akcija mogla uhvatiti u vezu s vama.
 2. Prekomjerne međusobne veze. Zamjena linkova nekad je bila nevina taktika marketinga dok se nije počela zloupotrijebiti. Ako ste razmjenjivali mnogo veza s klijentima, može se smatrati pokušajem manipulacije.
 3. Dvostruki sadržaj. Nadamo se da je ovo očigledno: svaki dvostruki sadržaj na vašoj web-lokaciji čini manje korisnim u pogledu tvrtke Google, a to bi moglo rezultirati kaznom. Pazite da je vaš sadržaj jedinstven i dobro napisan; Koristiti alate kao što su Copyscape i CopyGator
 4. Preusmjeravanje H1 oznaka. Pravilno strukturiranje sadržaja pomaže kod SEO. H1 oznaka pomaže Googleu da shvati što je stranica. Prekomjerne oznake H1 mogu se smatrati pokušajima pumpa Googleovog unosa s ključnim riječima.
 5. Interni 404. Google želi znati da imate tendenciju za svoj sadržaj i izbrisati sve pogreške i probleme. Ako isporučujete 404 u vlastitoj web-lokaciji, to je siguran signal koji korisnici ne dobivaju informacije koje traže.
 6. Veze s web-mjesta na nekom drugom jeziku. Ovo se čini nepošteno, zar ne? Imate legitimnu vezu od klijenta u drugoj zemlji, ali tehnički se računaju protiv vas. Pa, Googleovo razmišljanje je zvuk: korisnici obično preferiraju jedan jezik, tako da povezivanje s web mjestima na nekom drugom jeziku nije korisno za njih.
 7. Sadržaj punjene ključne riječi. Postoje sve vrste čudnih i prekrasnih ‘pravila’ o gustoći ključnih riječi u sadržaju. Istina je da nijedna od ovih pravila nije dokazana, a vrlo visoka gustoća ključnih riječi zastava je za slabo napisani sadržaj. Ako Google detektira čudno velik broj ključnih riječi na stranici, može vas kazniti – s pravom ili pogreškom.
 8. Podnožje veze. Neki web dizajneri koriste linkove podnožja kao navigacijsku pomoć; Neki pokušavaju manipulirati PageRankom korištenjem podnožja kao mjesta za prijenos zvijezde neprirodno. Postoji kratka rasprava o ovome o Mozu .
 9. Nedostaju podaci o Sitemapu. Google koristi XML sitemap analizirati strukturu svoje web lokacije i saznati kako je sastavljena. Provjerite je li vaša Sitemap XML dostupna i ažurirana, a zatim ga pošaljite na svoj račun Alata za webmastere .
 10. Skrivene veze. Sve veze na vašoj web-lokaciji trebale bi biti vidljive i korisne korisnicima. Sve što je skriveno smatra se sumnjivim. Nikad ne postavljajte vezu iste boje kao pozadinu stranice ili gumba, čak i ako imate nevin razlog.
 11. Razbijene vanjske veze. Ako ne održavate veze ažurirane, Google će pretpostaviti da vam nije stalo do korisničkog doživljaja te ste sretni da posjetite posjetitelje na različite 404 stranice pogrešaka. Povremeno provjeravajte veze i povucite ih.
 12. Iscrpljeni sadržaj. Ponekad menadžeri web lokacija povlače sadržaj s drugih web mjesta kako bi rascijeptili naše vlastite stranice. Često se to radi s dobrim namjerama, i to može biti nevina pogreška. No Google to smatra besmislenim dupliciranjem. Umjesto toga zamijenite ga svojim originalnim sadržajem.
 13. Skriveni sadržaj. Manje etičke taktike optimizacije uključuju prikrivanje teksta na stranici za manipulaciju temom ili ponderiranjem ključnih riječi. Bez sumnje je to velika ne-ne.
 14. Usidrite prekomjernu uporabu teksta. Jednom davno, SEO stručnjaci radili su na povezivanju određenih ključnih riječi kako bi pojačali njihov autoritet. Od ažuriranja 2012 Penguin, prekomjerna upotreba povezivanja sidrenih tekstova jako je obeshrabrena. Isključite svoje prisilne, neprirodne ključne linkove za poštene veze koje su izrađene u stvarnom engleskom jeziku.
 15. Zanemarujući hreflang. Zanemarujući što sada? “Hreflang” je osmišljen kako bi obavijestio Google da ste namjerno objavili duplikat sadržaja za različite jezike ili lokalitete. Žiri su odlučili da li to doista pomaže, ali u međuvremenu se ne može povrijediti.
 16. Vremensko određivanje vremena na webu. Kada se web-mjesto pada, svi se uzrujavaju: posjetitelj, webmaster i tražilica. Ako Google ne može pronaći vašu web lokaciju, radije će ga de-indeksirati, a ne šaliti posjetitelje na slijepo.
 17. Domene ključnih riječi. Iako imena domena nisu sama po sebi rizična, mogu biti nazivi domena s ključnim riječima. Razmotrite problem povezivanja sidrenog teksta: ako se opetovano povezujemo s tom domenom, Google bi to mogao vidjeti kao manipulaciju sidrenim tekstom. Ako upotrebljavate točnu domenu s točnim podudaranjem, pobrinite se da ima puno sjajnih sadržaja na njemu, u suprotnom Google pretpostavlja da pokušavate navesti ljude da klikaju.
 18. Iznajmljene veze. Neki stručnjaci i dalje vjeruju da su iznajmljeni linkovi valjani i korisni za SEO. Mjesečno ih plaćaju i mijenjaju ih povremeno. Međutim, razmotrili bi ih plaćenim vezama, a tako bi i većina tih stručnjaka na Quori .
 19. Upotreba bliskih mreža. Što se tiče Googlea, bilo koja vrsta mreže je znak potencijalne manipulacije SERP-om. Većina mreža bloga sada isključuje ili daje korisnicima mogućnost brisanja svih tih dolaznih veza. Trebali bi također.
 20. Partnerske veze po cijelom mjestu. Google se ne nužno suprotstavlja partnerskim web-lokacijama, ali velik broj partnerskih veza crvena je zastava koja sadržaj ne smije doći do ogrebotina. Iako je moguće prikriti affiliate veze s preusmjeravanjem, Google je mudar ovoj taktici pa se nemojte oslanjati na to.
 21. Veze na cijelom web mjestu. Svi trebamo povezati stranice zajedno, ali Google stalno skenira te veze za neprirodne obrasce. Klasičan je primjer kredit za razvoj web stranica u podnožju stranice. Ne samo nefollow: uklonite ih u cijelosti.
 22. Preusmjeravanje meta ključnih riječi. Meta ključne riječi već su neko vrijeme bile tema za raspravu. Oni su previše lako manipulirati. Nemojte koristiti najviše pet stranica po stranici.
 23. Spore brzine. Ako je vaše web mjesto lagano za učitavanje, vaši će korisnici biti frustrirani. Mnogi, mnogi čimbenici utječu na hosting brzine, pa je to prilično lukav problem za procjenu i otklanjanje poteškoća. Upotrijebite čep ili ccn. Također možete premjestiti svoju web lokaciju u podatkovni centar bliže vašim najčešćim posjetiteljima: to je malo više uključeno.
 24. Spun sadržaj. Spinning je krađa sadržaja. To bi vas moglo nagomilati u toplom vodom ako Googleova kazna ne zaustigne. Kupio neke super jeftine članke? Ponekad je sadržaj “pisac” okrenuo, pa možda čak ni ne znate o tome. Ako je cijena bila previše dobra da bude istinita, to je znak da ste kupili artikle.
 25. Neželjeni komentar. Većina sustava za komentiranje ima automatizirani sustav za otkrivanje neželjene pošte, no neki komentari i dalje ga prate. Držite zatvoreni pogled na komentare koje dobivate. Također, nemojte dopustiti da se spama podigne; Ako nemate vremena za moderiranje, isključite komentiranje u potpunosti.
 26. Black hat SEO savjet. Ako objavite informacije o manipuliranju SERP-ovima pomoću crnih šahovskih metoda, očekujte da će biti kažnjeni. Matt Cutts navijestio je to u video blogu .
 27. Hakirani sadržaj. Ako je vaša web-lokacija hakirana, Google će je brzo ukloniti iz SERP-ova. Djelujte brzo da biste uklonili hakerske pokušaje i vratili web-mjesta iz sigurnosne kopije ako se dogodi najgore.
 28. Brza izgradnja veze. Prirodno je željeti da vaše novo web mjesto brzo rangira. Nemojte pretjerati. Mnogo sličnih veza koje upućuju na isto mjesto znak je automatizacije. Nemojte umjetno udarati brzinu veze: napraviti postupne promjene tijekom vremena.
 29. Izvješća o neželjenim sadržajima. Google je objavio on- line obrazac za izvješćivanje o neželjenim web mjestima . Vaša web lokacija možda je poslana kao potencijalni izvor neželjenih poruka, istinski ili zlonamjerno.
 30. Povezivanje foruma. Svi smo koristili forume na kojima su veze s potpisom. Ponekad postoji toliko mnogo, teško je pronaći stvarne postove. Ako dodate forum vezu, koristite dobre, prirodne tehnike povezivanja i uzmite u obzir da je to također nefollow.
 31. Skrivanje sponzora. Imati sponzora nije loša stvar. Mnogo mjesta ne bi postojale bez njih. Nemojte pokušavati sakriti svoje sponzore, ali slijedite pravila: veze bez sponzora i provjerite je li Googleov bot za vijesti ne indeksira stranice na kojima se te veze mogu pronaći.
 32. Pogreške robots.txt. Datoteka robots.txt trebala bi se upotrebljavati kako bi tražilicama rekla kako se nositi s vašom web lokacijom. Iako postoje opravdani razlozi za izuzimanje stranica iz robots.txt, učinite to štedljivo: prekomjerno blokiranje moglo bi biti uzrok kazne.
 33. Veze do sumnjivih web mjesta. Nikad se ne povezujte s web stranicom koja radi nešto etički ili pravno upitno. Sjeckanje, pornografija i zlonamjernih programa treba izbjegavati. Isto tako, pokušajte ukloniti veze na druge web-lokacije koje su bile kažnjene u prošlosti, pod pretpostavkom da to znate.
 34. Odredišne ​​stranice. Tvrtke ponekad pokušavaju koristiti više odredišnih stranica kako bi poboljšale svoj položaj u SERP-ovima. Neke tvrtke također pokušavaju poboljšati svoju poziciju stvaranjem mnogih web stranica koje su optimizirane za jednu ključnu riječ, a zatim preusmjeravajući korisnike na drugu web lokaciju. Google smatra da je takvo što loša praksa .
 35. Pretjerano optimizacije. Google ne voli vidjeti previše dobre stvari. Pretjerana optimizacija kazna obično znači da ste otišli korak predaleko u svojoj ponudi za opsesivno van SEO sve ostale u vašoj industriji. Osvježite ga i objavite neki prirodni sadržaj prije nego što vaš rang pati.
 36. Advertorials. Kontroverza oko sadržaja oglasa bila je možda najpoznatija od debata prije Pingvin 2. Advertorial je u osnovi stranica sadržaja napunjenog plaćenom vezom, a često se te stranice upotrebljavale za agresivno manipuliranje rezultatima pretraživanja.
 37. Previše izlaznih veza. Kada se povezujete s drugim web stranicama, zadržite je prirodno. Visoka količina veza znak je da zamjenjujete veze s ljudima radi međusobnih SEO pogodnosti.
 38. Preusmjeravanje. Ako ste primili kaznu na svojoj web lokaciji, preusmjeravanje 301 može prenijeti kaznu na novu lokaciju. Štoviše, kazna može proći ako kasnije uklonite preusmjeravanje. Da budete sigurni, nemojte to raditi.
 39. Kodovi pogrešaka. Osim očite pogreške 404, postoji niz drugih koji Google stvarno mrzi vidjeti. 302 (privremeno premješteno) nije idealno; Ako zaista morate preusmjeriti nešto, upotrijebite 301. Također, ako vidite bilo koju 500 pogrešaka, riješite se uzrok čim to možete. Pronađite nevidljive pogreške pomoću ovog alata WebConfs HTTP Header Check .
 40. Duplikat metapodataka. Neki alati za blogove i CMS platforme čine ga previše lako stvoriti duple metapodatke slučajno. Iako metapodaci nisu sami uzrok kazne, to može biti znak dupliciranog sadržaja na vašoj web-lokaciji. U svakom slučaju, to je nepoželjno; Pokušajte se nositi s tim.
 41. Zlonamjerne povratne veze. Vaša web stranica NIKADA zaslužuje ovu kaznu – ali to je nešto o čemu biste trebali znati. Ako ste stvarno nesretni, neetički natjecatelj može pokušati ugurati vašu stranicu niz SERP-ove tako što će je kazniti. Najčešći uzrok je zlonamjerna kampanja povratne veze.
 42. Ciljane ključne riječi. Google se bori protiv nekih ključnih riječi koje se najčešće pojavljuju na web mjestima neželjene pošte. “Payday krediti” dobar je primjer ključne riječi koja je već bila ciljana, iako neki ljudi smatraju da bi to moglo učiniti više . Ako legitimno djelujete u industriji koja je prepuna spama, očekujete da ćete biti uhvaćeni u križištu.
 43. Između krijumčarenih veza. Nemojte biti besprijekorni i stavljati veze u skripte. Google je puno bolji u analizi skripti i odabiru čudnih veza koje ne bi trebale biti tamo.
 44. Loše mobilne web stranice. Google može normalno otkriti valjanu vezu između mobilne web stranice i vaše web stranice. Ako je loše dizajniran, možda ne. Provjerite je li mobilna web lokacija poslana na uređaj na kojem je korisnički agent postavljen na mobilni uređaj. Matt Cutts također predlaže korištenje zasebne poddomene.
 45. Malo outbound linkova. Google želi vidjeti sadržaj koji upućuje na drugi sadržaj sličnog standarda. Ako ne dijelite ljubav, može izgledati kao pokušaj privlačenja neprirodnog prometa.
 46. Domena ima lošu rep. Možda ste nedužno kupili domenu s lošom poviješću i to bi vam moglo uzrokovati probleme kada pokušate izgraditi novu web-lokaciju oko nje. Nažalost, ovo je često slijepa ulica; Možda ćete najbolje smanjiti svoje gubitke i kupiti drugu domenu umjesto da bacate više novca na taj problem.
 47. Krađe sadržaja. Čak i ako ne ukrade sadržaj, netko drugi može ukrasti vaše. Ovo je uznemirujuće jer uklanjanje sadržaja može uključivati ​​podnošenje više obavijesti o uklanjanju DMCA ili provođenje web mjesta na sudu. Ako vam se kažnjava, pokušajte Googleu da ukloni ukradeni sadržaj .
 48. Istaknuti oglasi. Oglašavanje je u redu kada se tretira kao sekundarna briga. Oglasi nikada ne bi smjeli dominiraju sadržajem stranice ili će igrati drugu violinu članku ili blogu.
 49. Upotreba sadržaja farmi. Tijekom dvije godine otkako je Panda stupila u fazu, smatra se da je loš oblik za kupnju sadržaja iz ‘farme’ (definiranog kao “web stranice s plitkim ili niskokvalitetnim sadržajem”). Ako je vaš sadržaj slabo istražen, osvijetljen detaljima ili postoji uglavnom za popunjavanje stranice, upotrijebite ga profesionalnom recenzijom.
 50. Čuvajte se brzih popravaka. Nemojte zaposliti nikoga tko tvrdi da ima čarobnu, besprijekornu tehniku ​​koja će vam pomoći da se vaše stranice na vrh SERPs. Jedini način da se rang dobro je staviti temelje tijekom vremena.

Kako se nositi s kaznom

Pokušajte shvatiti i razumijeti zašto ste kažnjeni? Postoji li mogućnost ta popravak situacije.

Svaki će problem zahtijevati malo drugačije rješenje, ali evo nekoliko stvari koje možete isprobati.

 • Nemojte paničariti. Čak i masivne web stranice pate od kazni .
 • Odbijte uznemirujuće veze. Zamolite Google da ne broji uznemirujuće veze koje štete vašoj web stranici.
 • Uklonite neke veze. Iako je odbijanje dobro, nije savršeno. Stavite u neku zadaću i pokušajte preuzeti neke od veza.
 • Zatraži ponovno razmatranje ako je vaša kazna bila ručna.
 • Čekaj. Ponekad Googleu treba vremena da reagira na vaše izmjene i odbije zahtjeve, a potom je potrebno neko vrijeme da ponovno pretražuje i indeksira vašu web-lokaciju.

U nekim slučajevima bolje je napustiti web mjesto umjesto da se bori s Googleovom kaznom: ako je vaša domena oštećena, malo je toga moguće. No, većina kazni može se popraviti s malim naporom, nekim teškim radom i etičkim pristupom obnovi vaše stranice.